Konesaumakatot Lahti

Konesaumakaton remontti

Onko vanha konesaumakatto jo käyttöikänsä päässä tai oletko harkitsemassa täysin uutta konesaumakattoa?

Kattoremontti Lahti auttaa Lahdessa ja lähialueilla uusien ja remontoitavien konesaumakattojen asennuksessa.

Laadukkaasti tehtynä konesaumakatto voi kestää todella pitkään tarjoten talolle kestävän ja turvallisen katon. Vanha peltikatto voi olla järkevä vaihtaa konesaumakattoon sen vedenpitävyyden ja kestävyyden ansiosta.

Varaa maksuton kartoitus konesaumakaton asennusta varten jättämällä yhteystietosi lomakkeen kautta.

Soita

+358 44 796 7177

Jätä tarjouspyyntö

Milloin konesaumakatto kannattaa uusia?

Vanhan konesaumakaton vaihto uuteen kannattaa tehdä silloin kun katto on selkeästi vauroitunut, tullut käyttöikänsä päähän, ruostunut pahasti tai jos on havaittu vuotoja ja sen aiehuttamia kosteusvaurioita.

Vanha konesaumakatto on myös esteettisesti usein jo ruman näköinen ja uudella katolla voidaan parantaa sen ulkonäköä huomattavasti.

Hyvin huollettu ja säännöllisesti maalattu konesaumakatto voi kestää erittäin pitkään, mutta jos huoltoa on laiminlyöty, voi katto päästä ruostumaan jopa puhki eikä se kestä esimerkiksi sääolojen vaihteluita niin hyvin.

Miksi juuri konesaumakatto?

Konesaumakatto on yleinen peltikaton muoto. Sen tunnistaa siisteistä peltiriveistä, jotka eivät ole harjapeltiä eikä niissä ole aaltoilevaa muotoa. Konesaumakatossa suorien peltien sauma on koneellisesti yhdistetty erittäin tiukaksi ja vedenpitäviksi.

Konesaumakatoissa on useita eri hyötyjä, kuten:

  1. Pitkäikäisyys: Konesaumakatot ovat tunnettuja kestävyydestään ja voivat kestää jopa 50 vuotta tai enemmän asianmukaisella huollolla. Niiden metallimateriaali (useimmiten kestävä teräs) on erittäin säänkestävää, mikä tarkoittaa, että se kestää hyvin erilaisia sääolosuhteita kuten rankkasateita, lunta, ja voimakkaita tuulia.

  2. Vesitiiviys: Konesaumakattojen saumat tehdään nostamalla kattopeltien reunat yhteen ja saumaamalla ne kiinni koneellisesti. Tämä luo erittäin tiiviin ja vedenpitävän sauman. Tämä tekee konesaumakatoista erinomaisen valinnan juuri Suomen olosuhteisiin, missä sääolot vaihtelevat paljon vuodenajan mukaan.

  3. Esteettisyys: Konesaumakatot tarjoavat modernin ja tyylikkään ulkonäön, joka sopii hyvin sekä uudisrakennuksiin että vanhojen rakennusten kunnostuksiin. Metallikattojen värivaihtoehtoja on runsaasti, ja niiden kiiltävä pinta voi tuoda lisäarvoa rakennuksen ulkonäköön.

  4. Helppo asennus ja huolto: Konesaumakattojen asennus on nopeaa ja tehokasta, erityisesti kun sitä verrataan muihin kattomateriaaleihin. Lisäksi niiden huoltotarve on vähäinen, vaikka säännöllinen tarkastus ja puhdistus ovat suositeltavia pitkän käyttöiän varmistamiseksi.

  5. Energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys: Metallikatot heijastavat auringon säteitä, mikä voi auttaa vähentämään kesäaikaisia jäähdytyskustannuksia. Metalli materiaalina on myös kierrätettävää, joten käyttöikänsä tullessa vastaan katto voidaan kierrättää ympräristöystävällisesti.

Konesaumakattoremontin toteutus

Konesaumakaton remontin toteutus tarkalleen riippuu aina kohteesta. Täysin uutena asennettavana konesaumakatto tehdään uusien kattorakenteiden ja ruoteiden päälle, kun taas korjauskohteissa saatetaan alta purkaa ensin vanha katto kokonaan pois.

Miten konesaumakatto tehdään?

Konesaumakatto tehdään levittämällä 600mm kattopellit ensin laudoituksen päälle. Jokainen pelti asetellaan niin, että reunan sauma menee edellisen pellin sauman päälle.

Saumat kiristetään ja puristetaan toisiaan vasten siten, että saumasta tulee täysin vesitiivis. Sauman kiinnitykseen voidaan käyttää manuaalista työkalua tuplasaumarautaa eli ns.nitkua. Tällä sauma voidaan käsivoimin vääntää tiukaksi.

Saumaukseen on yleensä laitettu aina tiivistemassa ennen peltien nostamista katolle. Saumauvaiheessa saumasta tulisi tulla niin tiukka, että massa hieman pursuaa pois.

Konesaumakaton tuplasaumarauta eli nitku

Jokainen pelti saumauksen jälkeen kiinnitetään rosterisella kiinnikkeellä. Kinnike, eli klemmari painetaan saumaan kiinni ja joko naulataan tai ruuvataan alla olevaan laudoitukseen kiinni.

Harjalta molemmat lappeen pellit saumataan myös ja kiristetään tiukaksi ja tiiviiksi. Saumat myös taotaan niin että ne ovat suorat ja siistin näköiset.

Reunat myös listoitetaan jotta niistä tulee siistit eikä niistä vahingossakaan tule vuotoja mihinkään. 

Valmis konesaumakatto on kestävä ja erittäin hiljainen kun se on asennettu laadukkaasti ja oikein. 

Lopuksi myös asennetaan kattoturvalaitteet, kuten palotikkaat ja kulkusillat.

Konesaumakaton hinta Lahdessa

Mitä maksaa konesaumakatto? Konesaumoitetun katon hinta vaihtelee aina tapauskohtaisesti kohteen mukaan. Suurin vaikuttava tekijä on tietysti katon neliöt eli katon koko. Myös valitut materiaalit, asennuskustannukset sekä tarvittavat lisäykset ja muutokset, kuten mahdolliset lisäeristykset vaikuttavat hintaan.

Konesaumakaton hinta asennettuna on kuitenkin n. 10 000€ – 25 000€ omakotitaloissa.

Meidän kauttamme saat aina tarkan hinnan ja tarjouksen arviokäynnin yhteydessä.

Kotitalousvähennys ja rahoitusvaihtoehdot

Konesaumakaton teettäminen kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin ja voit vähentää 40% työn hinnasta. Maksimi kotitalousvähennys on 2250€ per henkilö vuodessa 100€ omavastuulla.

Jos esimerkiksi työn osuuden hinta kattoremontissa on 10 000€, voit saada yhteensä esimerkiksi pariskuntana täydet 4000€ vähennystä loppuhinnasta.

Kysy rahoitusta konesaumakatolle

Konesaumakatto on suuri satsaus oman talon turvallisuudelle, kestävyydelle ja kiinteistön arvolle. Rahoituksen avulla pystyt kuitenkin maksamaan kattoa pois joustavasti ja oman tilanteesi mukaan.

Saat kuukausimaksusuunnitelman aina tarjouksen yhteydessä rahoitusta käyttäessä.

Konesaumakaton korjaus Lahti - pyydä tarjous!

Jos konesaumakattosi Lahdessa kaipaa korjausta, älä epäröi ottaa yhteyttä. Saat kauttamme kattavan kuntoarvion sekä tarjouksen remontille. Täysi palvelu sisältää:

  • Kattavan tarkastuksen: Selvitämme katon kunnon ja tunnistamme korjattavat alueet.
  • Räätälöidyt ratkaisut: Ehdotamme parhaita korjausvaihtoehtoja kattosi tarpeiden mukaan.
  • Selkeä hinnoittelu: Tarjoamme läpinäkyvän hinnoittelun ilman piilokustannuksia.
  • Laadukas toteutus: Varmistamme, että korjaustyö tehdään korkeimpien standardien mukaisesti alusta loppuun avaimet käteen – periaatteella.