Peltikattoremontti Lahti

Peltikattoremontit Lahdessa

Onko sinulla vanha peltikatto joka kaipaa kunnostusta? Ottamalla yhteyttä ja jättämällä tarjouspyynnön saat nopealla aikataululla tarjouksen peltikaton remontista.

Kattoremontti Lahti palvelee peltikattojen korjauksissa ja remonteissa Lahdessa ja lähialueilla. Teemme niin lukkosaumakattojen kuin konesaumakattojen korjauksia ja remontteja.

Peltikaton käyttöikä on n. 20-50 vuotta riippuen kuinka sitä on huolettu ja kuinka laadukkaasti se on aikanaan tehty. Jos sinulla on Lahdessa peltikatto, joka on tehty 1990-luvulla tai aikasemmin, suosittelemme ottamaan yhteyttä ja tarkastuttamaan peltikaton kunnon.

Varaa maksuton kuntakartoitus peltikatolle jättämällä yhteystietosi lomakkeen kautta.

Soita

+358 44 796 7177

Jätä tarjouspyyntö

Miksi peltikattoremontti kannattaa tehdä?

Peltikatto on kuin kotisi kypärä – se suojaa sinua ja rakennustasi kaikelta, mitä taivas voi heittää päällesi. Mutta ajan saatossa, tämä kypärä voi alkaa näyttää kulumisen merkkejä. Tässä kohtaa peltikattoremontti astuu peliin, ei pelkästään kohentamaan kotisi ulkonäköä, vaan myös varmistamaan, että se pysyy turvallisena ja kestävänä vuodesta toiseen. 

Voit hyötyä peltikattoremontista monin tavoin. Esimerkiksi:

 1. Pitkäikäisyys: Uusi peltikatto voi kestää vuosikymmeniä, jopa yli 50 vuotta, kun se on asianmukaisesti asennettu ja huollettu.
 2. Vältyt pahemmilta remonteilta: Hyvissä ajoin tehty kattoremontti voi säästää sinut esimerkiksi rakenteiden ja eristeiden uusimiselta.
 3. Arvon lisäys: Hyväkuntoinen ja moderni katto lisää kiinteistösi arvoa, mikä on hyödyllistä, jos suunnittelet myyväsi kotiasi tulevaisuudessa.
 4. Ulkonäkö ja estetiikka: Peltikatot tulevat monissa väreissä ja tyyleissä, joten voit valita ulkonäön, joka sopii täydellisesti kotisi arkkitehtuuriin. Korjattu uusi peltikatto näyttää huomattavasti paremmalta kuin vanha ja kulunut.
 5. Energiatehokkuus: Nykyaikaiset peltikatot heijastavat auringon säteitä, mikä auttaa pitämään kotisi viileämpänä kesällä ja vähentää ilmastointikustannuksia.
 6. Vähäinen huollon tarve: Peltikatot ovat tunnettuja vähäisestä huollon tarpeestaan. Ne kestävät sääolosuhteita ja ovat vastustuskykyisiä ruostetta, sammalta ja sieniä vastaan.
 7. Ympäristöystävällisyys: Peltikatot ovat usein kierrätettäviä, mikä vähentää ympäristövaikutuksia.

Kun peltikattosi alkaa näyttää ikänsä, remontti ei ole pelkästään korjaustoimenpide. Se on samalla mahdollisuus päivittää katto nykyaikaiseksi, hyvännäköiseksi ja energiatehokkaaksi.

Peltikattoremontti on investointi, joka maksaa itsensä takaisin sekä rahallisesti että mielenrauhana, tietäen, että kattosi on turvallinen ja kestävä. Kaikki mitä sinulla onkaan katon alla on paremmin suojassa kun huolehdit katon kunnosta.

Varaa maksuton kartoitus peltikatollesi Lahdessa

Varaa maksuton kuntokartoitus ja saat nopealla aikataululla ammattilaisen katsomaan kunnostustarpeet. Ennen remonttia on hyvä ymmärtää mitä kaikkea katon rakenteissa ja pinnoissa on vialla.

Peltikaton kuntoarvio antaa sinulle hyvän käsityksen mitä remontissa tulisi tehdä ja auttaa sinua tekemään lopullisen päätöksen peltikaton korjauksesta. Tarkastamme peltikaton pinnoitteen ja maalauksen, ruostevauriot ja reikiintymiset, saumat ja vuotokohdat. 

Saat tämän perusteella tarjouksen lopullisesta peltikaton remontista.

Peltikaton korjaus Lahti

Milloin peltikattoremontti on syytä aloittaa?

On monia eri seikkoja minkä perusteella peltikaton remontti voi tulla ajankohtaiseksi. 

 1. Ikä: Jos kattosi on yli 20-30 vuotta vanha, sen kunto kannattaa tarkistuttaa. Iän myötä kattopelti ja sen pinnoitus alkavat väistämättä kulua ja vaurioita ja vuotoja voi ilmetä.
 2. Ruostevauriot: Ruoste on merkki siitä, että metalli on altistunut kosteudelle pitkän aikaa. Ruostevauriot voivat heikentää katon kestävyyttä ja aiheuttaa vuotoja. Myös ulkonäköön ruoste vaikuttaa negatiivisesti.
 3. Vuodot ja kosteusvauriot: Vuodot sisätiloihin tai yläpohjaan on merkki jolloin on jo kiire. Teetä katon kuntotarkastus ja remontti tässä tapauksessa heti ja voit välttyä suuremmilta vahingoilta.
 4. Vaurioituneet tai puuttuvat kattopellit: Myrskyt ja kova tuuli voivat vaurioittaa tai irrottaa kattopeltejä, mikä vaatii pikaisia korjaustoimia.
 5. Eristysongelmat: Huono eristys voi johtaa huonoon lämmönsäätelyyn. Talvella kylmä ilma pääsee helpommin sisään ja kesällä kuuma ilma pääsee katon läpi herkemmin. Voi olla tarve yläpohjan eristämiselle.
 6. Ulkonäkö: Haalistunut väri, lommot tai muut ulkoiset vauriot tekevät katosta huonon näköisen. Peltikaton pinnoituksella tai uusimisella saat katosta huomattavasti tyylikkäämmän.

Nämä merkit auttavat sinua tunnistamaan, milloin peltikattoremontti on ajankohtainen. Ajoissa tehty remontti voi säästää sinut suuremmilta kustannuksilta ja vaivalta tulevaisuudessa.

Peltikattoremontin toteutus

Peltikattoremontin toteutus on monivaiheinen prosessi. Remontti tulee suunnitella hyvin. Kauttamme saat asiantuntevan palvelun ja peltikaton korjauksen ammattitaidolla.

Jokainen vaihe suunnitellaan ja toteutetaan huolellisesti. Remontin tekoon vaikuttaa peltikaton tyyppi, peltikaton kunto ja ikä, harjan jyrkkyys ja korkeus sekä myös tietysti sääolosuhteet.

Lukkosaumakaton korjaus

Lukkosaumakatto on yleinen peltikattotyyppi. Sen asennus on perinteisesti nopeaa ja helppoa. Ainakin verrattuna konesaumakattoon. 

Lukkosaumakaton korjaus vaatii erityistä huomiota saumojen tiiviyteen ja peltien asetteluun, jotta varmistetaan katon pitkäikäisyys ja toimivuus. Ammattilaisen tekemä korjaus takaa, että katto kestää äärimmäisiä sääolosuhteita ja suojaa rakennusta tehokkaasti. 

Lukkosaumakatto asennettaan siten, että kattopelli ruuvataan kattoruoteisiin. Toinen pelli asetetaan aiemman päälle, joka varmistaa että ruuvit jäävät piiloon. 

Kun peltikattoremontti toteutetaan huolellisesti ja ammattitaidolla, se takaa katon pitkäaikaisen suojan ja esteettisen ilmeen. Olipa kyseessä konesaumakatto tai lukkosaumakatto.

Konesaumakaton korjaus

Konesaumakaton tunnistaa säännöllisestä ja virtaviivaisesta ulkonäöstä. Pellit tiivistetään toisiinsa koneellisesti, joka tekee katosta erittäin tiiviin ja kestävän. Asennus on monesti lukkosaumakattoa työläämpi, mutta monet pitävät sitä parempana vaihtoehtona.

Konesaumakatto on suosittu valinta sen pitkäikäisyyden ja kestävyyden vuoksi. Konesaumakaton korjaus voi vaihdella yksinkertaisesta paikkaamisesta koko katon uusimiseen.

Konesaumakaton erityispiirteet, kuten tiiviit saumat ja peltien kiinnitystapa, vaativat erityistä osaamista ja työkaluja. Tässä vaiheessa on tärkeää käyttää laadukkaita materiaaleja ja varmistaa, että kaikki saumat tiivistetään huolellisesti, jotta katto pysyy vedenpitävänä ja ilmatiiviinä.

Lue halutessasi tarkemmin konesaumakaton tekemisestä ja remontista täältä: Konesaumakatot Lahti

Konesaumakatto remontti Lahti

Peltikattoremontin hinta Lahdessa

Mitä maksaa peltikattoremontti Lahdessa? Peltikaton korjauksen hinta vaihtelee aina kohteen ja remontin mukaan. Tarkka hinta määräytyy aina kartoituskäynnin yhteydessä.

Hinnan määrittelyssä otetaan huomioon katon pinta-ala, valitut materiaalit, katon muoto ja mahdolliset erityistarpeet, kuten lisäeristys tai erikoismuotoilut. Eniten peltikaton remontin hintaan vaikuttaa:

 1. Katon koko ja neliöt: Suuremmat ja monimutkaisemmat katot vaativat enemmän materiaaleja ja työtunteja, mikä nostaa hintaa.
 2. Valitut materiaalit: Laadukkaammat ja kestävämmät materiaalit, kuten markkinoiden kestävin ja laadukkain pelti voivat olla kalliimpia, mutta ne tarjoavat paremman ja kestävämmän katon.
 3. Lisätyöt: Mahdolliset lisätyöt, kuten vanhan katon purkaminen, jätehuolto ja uusien rakenteiden asentaminen, vaikuttavat kokonaishintaan.

Peltikattoremontin hinta voi olla 10 000€ – 25 000€. 

Saat kauttamme aina tarkan hinnan ja peltikaton remontin avaimet käteen-pakettina. Me toteutamme niin suunnittelun, toteutuksen kuin loppusiivouksen. Muista, että laadukas työ ja materiaalit ovat sijoitus kotisi tulevaisuuteen.

Kotitalousvähennys ja rahoitusvaihtoehdot

Voit vaikuttaa merkittävästi lopulliseen remontin hintaan kotitalousvähennyksellä. Kaikista kattoremonteista, mukaanlukien peltikatot, voit saada kotitalousvähennystä 40% työn osuudesta. 

Kotitalousvähennyksen maksimimäärä per henkilö on 2250€ vuodessa 100€ omavastuulla. Peltikaton korjaukseen voi käyttää kotitalouden molempien henkilöiden vähennyksen, eli yhteensä 4500€. 

Jos työn osuus on esimerkiksi 10 000€, voit saada kotitalousvähennystä 40% eli 4000€. Saat aina tarjouksen yhteydessä tarkan kotitalousvähennyslaskelman.

Lisätiedot kotitalousvähennyksestä verottajan sivuilta.

Kysy rahoitusta peltikatolle

Peltikatto on suuri investointi, mutta rahoituksen avulla saat joustoa remontin maksuun. Peltikattoremonttia varten saat rohkeasti kysymällä joustavan maksuaikataulun ja saat kestävän uuden katon päällesi ilman huolta suuresta kertainvestoinnista.

Peltikaton korjaus Lahti - pyydä tarjous!

Jos peltikattosi Lahdessa kaipaa korjausta, älä epäröi ottaa yhteyttä. Saat kauttamme kattavan kuntoarvion sekä tarjouksen kattoremontista. Täysi palvelu sisältää:
 • Kattavan tarkastuksen: Selvitämme katon kunnon ja tunnistamme korjattavat alueet.
 • Räätälöidyt ratkaisut: Ehdotamme parhaita korjausvaihtoehtoja kattosi tarpeiden mukaan.
 • Selkeä hinnoittelu: Tarjoamme läpinäkyvän hinnoittelun ilman piilokustannuksia.
 • Laadukas toteutus: Varmistamme, että korjaustyö tehdään korkeimpien standardien mukaisesti alusta loppuun avaimet käteen – periaatteella.

Usein kysytyt kysymykset

Remontin kesto riippuu monista tekijöistä, kuten katon koosta ja remontin laajuudesta. Tyypillisesti remontti voi kestää muutamasta päivästä viikkoon.

Oikean materiaalin valinta riippuu useista tekijöistä, kuten katon rakenteesta, ilmastosta ja budjetista. Ammattilainen voi auttaa sinua valitsemaan parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Voit saada peltikaton remontointiin joustavat rahoitukset. Näin pystyt oman tilanteesi ja maksukykysi mukaan maksamaan korjattua peltikattoa pois pienissä erissä ison kertalaskun sijaan.

Voit myös hyödyntää kotitalousvähennyksen peltikattoremonttiin. Voit vähentää 40% työn osuudesta. Maksimi kotitalousvähennys on 2250€ per henkilö vuodessa.

Hyvin tehty kattoremontti voi merkittävästi lisätä kotisi arvoa. Uusi ja kestävä peltikatto tarkoittaa potentiaaliselle kiinteistön uudelle omistajalle mielenrauhaa kattoremontin suhteen. Tästä voi usein laskea hyvää kiinteistön myyntihintaan.

Peltikatto maksaa asennettuna n. 10 000€ – 25 000€ yleisimmin.