Tiilikattoremontti Lahti

Tiilikattoremontit Lahdessa

Onko vanha tiilikattosi korjauksen tarpeessa? Onko tiilikatollasia haljenneita kattotiiliä ja riski vuotokohdille?

Kattoremontti Lahti palvelee kaiken tyyppisten tiilikattojen remonteissa Lahdessa ja lähialueilla.

Jättämällä tarjouspyynnön saat nopeasti ja ketterästi tarjouksen tiilikaton korjauksesta. 

Tiilikaton käyttöikä on usein n. 20-50 vuotta. Jos tiilikattoa ei ole huollettu ja pinnoite on päässyt rapistumaan, on tiilikaton kunto luultavasti huonompi miltä se näyttääkään. Tällöin kannattaa ryhtyä tuumasta toimeen ja remontoida tiilikatto.

Varaa maksuton kuntakartoitus omalla tiilikatollesi jättämällä yhteystietosi lomakkeen avulla.

Soita

+358 44 796 7177

Jätä tarjouspyyntö

Miksi tiilikattoremontti kannattaa?

Tiilikatto suojaa kotiasi ja kaikkea sen sisällä, niin perhettäsi kuin tavaroitasi. Tiilikatto voi kestää hyvin tehtynä useita vuosikymmeniä, mutta jossain vaiheessa jokaisen tiilikaton elinkaari tulee päätökseen. Ennen kuin tilanne on liian paha ja riskit isoille vuodoille ja vaurioille liian suuret, kannattaa tiilikatto remontoida.

Tiilikattoremontilla varmistat kotisi turvallisuutta, nostat kiinteistösi arvoa ja teet tiilikatostasi jälleen hyvännäköisen! Katsotaan tiilikattoremontin tärkeimmät hyödyt:

 1. Tiilikatto kestää pitkään: Uusi hyvin tehty tiilikatto voi palvella jopa 50 vuotta hyvin huollettuna.
 2. Ennaltaehkäisy: Ajoissa tehty tiilikaton korjaus voi säästää suuremmilta remonteilta.
 3. Kiinteistön arvonnousu: Uusi tiilikatto nostaa kiinteistösi arvoa selvästi.
 4. Ulkonäkö paranee: Vanha ja kulunut tiilikatto ei ole hyvännäköinen. Remontoitu ja pinnoitettu tiilikatto saa kattosi jälleen näyttämään hyvältä.
 5. Säänkestävyys: Toimiva tiilikatto kestää hyvin vaihtuvia sääolosuhteita, joita Suomessa koetaan eri vuodenaikojen mukana.
 6. Mielenrauha: Kenties yksi tärkeimmistä syistä on mielenrauha, minkä saat että oman ja perheesi päällä on kestävä katto mikä kestää.

Maksuton tiilikaton kuntokartoitus Lahdessa

Varaa maksuton kuntokartoitus ja saat nopeasti ammattilaisen kartoittamaan tiilikattosi kunnon ja korjaustarpeet. 

Tiilikaton kuntoarvio on syytä tehdä aina ennen remontin aloittamista. Näin tiedetään missä kunnossa mikäkin katon osa on ja kuinka laaja remontti sille pitää tehdä. 

Tarkastamme kattotiilien kunnon, pinnoituksen ja mahdolliset vuotokohdat. Joskus tiiliakatto on tarpeeksi hyvässä kunnossa ja selvitään pelkällä kattotiilien vaihdolla. 

Saat kartoituksen perusteella tarjouksen lopullisesta tiilikattoremontista.

Tiilikattoremontit Lahti

Tiilikattoremontin hinta Lahdessa

Mitä maksaa tiilikattoremontti Lahdessa? Tiilikaton remontin hinta vaihtelee kohteen ja sen tarpeiden mukaan. Tarkka tiilikattoremontti hinta määräytyy aina tapauskohtaisesti kartoituskäynnin yhteydessä. 

Tiilikaton korjauksen hintaan vaikuttaa muun muassa katon koko ja neliöt, korjaustarpeet, käytetyt materiaalit, katon muoto ja asennuskustannukset.

Tiilikattoremontin hinta Lahdessa on n. 10 000€ – 30 000€. Saat kauttamme aina tarkan hinnan tiilikaton korjaukselle ja uuden katon avaimet käteen pakettina. Toteutamme uuden tiilikaton suunnittelun ja toteutuksen.

Milloin tiilikattoremontti on syytä aloittaa?

Tiilikattoremontin aika on silloin, kun tiilikatto on saavuttanut käyttöikänsä tai se on selkeästi vaurioitunut.

Tiilikatto voi kestää hyvinkin vuosikymmeniä ja parhaassa tapauksessa 70 vuottakin, mutta yleensä käyttöikä on 20-50 vuotta. Käyttöikä vaihtelee paljon riippuen siitä miten kattoa on huollettu ja minkälaisille sääoloille se on ollut altistuneena.

Tiilikattoremontti on syytä aloittaa aina, kun näet jotakin seuraavista asioista:

 • Vaurioituneet tiilet ja aukot katossa
 • Selkeästi huonokuntoiset tiilet ja tiilien pinnoite
 • Vuodot ja kosteusvauriot
 • Rikkoutunut aluskate
 • Törkyinen ulkonäkö ja kasvillisuus tiilien pinnalle

Nämä ovat selkeitä merkkejä milloin tiilikattoremonttia kannattaa alkaa harkita. Perusteellinen kuntokartoitus vahvistaa katon todellisen kunnon. Monesti yksi vika, esimerkiksi rikkinäiset tiilet ovat voineet jo aiheuttaa muita ongelmia kuten kosteuden pääsyn kattorakenteisiin ja yläpohjaan, mitä ei itse välttämättä heti huomaa.

Jos olet epävarma, onko oma tiilikattosi remontin tarpeessa, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen.

Kattoremontti Lahti auttaa sinua kunnostamaan tiilikattosia ja kuntokartoituksen avulla selvittämään kattoremontin tarpeen.

Tiilikattoremontin toteutus

Tiilikattoremontti aloitetaan aina huolellisella katsauksella, vikojen määrittämisellä ja remonttisuunnitelmalla. Remontti voi olla hieman eri näköinen aina riippuen katon kunnostustarpeista. 

Tiilikaton remontointiin vaikuttaa tiilikaton tyyppi, ikä ja kunto, harjan jyrkkyys sekä korkeus, sääolosuhteet sekä tietysti sen kunto ja korjattavat vauriot. 

Perinteisesti tiilikattoremontti sisältää seuraavat vaiheet:

Suunnittelu

Tiilikattoremontin suunnittelu on tärkeä vaihe, joka vaikuttaa merkittävästi remontin onnistumiseen. Suunnittelun yhteydessä selvitetään katon kunto ja sovitaan milloin remontti toteutetaan.

Suunnittelun yhteydessä otetaan huomioon seuraavat asiat:

 • Katon kunto
 • Katon muoto ja kaltevuus
 • Aluskate
 • Katon alapuoliset rakenteet
 • Kattoturvatuotteet
 • Rännit ja syöksytorvet
 • Tiilikattotyyppi
 • Tiilien väri
 • Savupiippu ja pellitykset

Suunnittelun yhteydessä on myös tärkeää ottaa huomioon katon sijainti ja ympäristö. Esimerkiksi jyrkässä rinteessä sijaitsevan katon remontti vaatii erityistä huolellisuutta.

Vanhan katon purku

Vanhan katon purku aloitetaan vanhojen tiilien poistolla. Alta paljastuu ruoteet, joiden kunto tarkastetaan. Jos katon rakenteet ja rutoeet ovat muutoin kunnossa, ruoteista uusitaan vain homeiset ja vaurioituneet.

Jos katto on erittäin huonossa kunnossa, puretaan myös aluskate ja osa rakenteista. 

Vanhan katon purku kannattaa teettää ammattitaitoisella kattofirmalla. Ammattilainen osaa purkaa katon turvallisesti ja ilman vahinkoja.

Katon oikaisu tuplapystyrakenteella

Jos tiilikatto on osalta pettänyt tai ajan kuluessa siihen on tullut selviä notkoja, on se hyvä oikaista tiilikattoremontin yhteydessä.

Hyvin usein uusi tiilikatto voidaan tehdä vanhojen rakenteiden päälle. Vanhan rakenteen päälle tehdään ns. tuplapystyrakenne, joka oikaisee katon suoraksi ja jonka päälle saadaan uusi kestävä katto.

Uuden tiilikaton asennus

Kun vanha tiilikatto on purettu ja oikaistu, voidaan asentaa uusi tilalle. Vanha aluskate korvataan uudella, joka toteuttaa aluskatteen tehtävän eli ei päästä vettä läpi, mutta on hengittävä. Toimiva aluskate toteuttaa kahta tarkoitusta ja varmistaa ettei katto vedä ns. itseään tukkoon vaan ilma pääsee kiertämään ja katto tuulettumaan asianmukaisesti. Näin vältytään kosteuden kertymiseltä rakenteisiin.

Aluskatteen päälle asennetaan korotusrimat, joka tekee ilmaraon katolle että ilma pääsee kiertämään. Korotusrimojen päälle asennetaan ruoteet, joiden päälle voidaan latoa uudet kattotiilet. Kattotiilet asennetaan paikalle alhaalta ylöspäin.

Kattoturvatuotteiden asennus

Tiilien latomisen yhteydessä asennetaan samalla kattoturvatuotteet. Näitä ovat esimerkiksi lumiesteet, kulkusillat ja lapetikkaat.

Rännien ja syöksytorvien uudistaminen

Monesti vanhojen kattojen sadevesijärjestelmät ovat myös uudistamisen tarpeessa. Vaihdamme vanhat rännit ja syöksytorvet pois ja asennamme uudet tilalle.

Loppusiivous

Purkujäte käsitellään aina asianmukaisesti ja kuljetetaan työmaalta pois ja hävitetään tai kierrätetään. Jokainen tiilikattoremontti lopetetaan siistiin lopputulokseen.

Kotitalousvähennys ja rahoitus

Tiilikattoremontti on suuri investointi oman talon kuntoon. Voit kuitenkin hyödyntää kotitalousvähennyksen, jolla saat kustannuksia alaspäin. Kotitalousvähennyksen avulla voit vähentää 40% työn osuudesta.

Maksimi kotitalousvähennys on 2250€ per henkilö 100€ omavastuulla. Tiilikattoremontti on iso työ, joten voit hyödyntää usein koko kotitalousvähennyksen esimerkiksi puolison kanssa. Tällöin voitte saada vähennystä yhteensä 4500€.

Lisätietoja kotitalousvähennyksestä voi lukea vero.fi.

Tiilikattoremontti rahoituksella

Saat joustavat rahoitusvaihtoehdot halutessasi tiilikaton korjaukselle. Rahoitusta myöntää useammat eri pankit ja luottolaitokset. Näin vältyt suurilta kertamaksuilta ja pystyt lyhentämään tiilikattoremontin kuluja joustavasti oman tilanteesti mukaan.

Tiilikaton korjaus Lahti - Pyydä tarjous!

Jos tiilikattosi Lahdessa kaipaa remontti, ota meihin yhteyttä. Saat kauttamme tiilikattosi uuteen uskoon ja mielenrauhan, kun pään päällä on jälleen kestävä uusi tiilikatto. Teemme myös peltikattoremontit Lahdessa tai minkä tahansa muun tyyppisten kattojen korjaukset.

Täysi palvelu sisältää:

 • Kattavan tarkastuksen: Selvitämme katon kunnon ja tunnistamme korjattavat alueet.
 • Räätälöidyt ratkaisut: Ehdotamme parhaita korjausvaihtoehtoja kattosi tarpeiden mukaan.
 • Selkeä hinnoittelu: Tarjoamme läpinäkyvän hinnoittelun ilman piilokustannuksia.
 • Laadukas toteutus: Varmistamme, että tiilikaton korjaus tehdään korkeimpien standardien mukaisesti alusta loppuun avaimet käteen – periaatteella.

Usein kysytyt kysymykset

Tiilikattoremontti kestää työn laajuudesta riippuen muutamasta päivästä viikkoon.

Tiilikattoremontti maksaa n. 10 000 – 30 000€. Hinta riippuu paljon tiilikaton kunnosta, koosta ja korjaustarpeista.

Tiilikatto kannattaa vaihtaa, kun sen normaali käyttöikä on tullut vastaan, näet murtuneita tiiliä, vuotoja tai muita selkeitä vaurioita.

Tiilikattoremontti voi lisätä kiinteistösi arvoa. Tämä auttaa potentiaalisessa myyntitilanteessa myöhemmin. Ostaja usein arvostaa remontoitua ja kestävää tiilikattoa, joka on ostajalle riskittömämpi hankinta.

Tiilikattoremontin voi teettää rahoituksella ja osamaksulla. Pysty näin oman tilanteesi mukaan lyhentämään tiilikaton hintaa pienemmissä erissä.