Huopakattoremontti Lahti

Huopakattoremontit Lahdessa

Onko vanha huopakatto jo aikansa elänyt? Onko repeämiä ja selkeitä kulumisen jälkiä? Voi olla aika vaihtaa huopakatto uuteen.

Kattoremontti Lahti palvelee huopakattojen korjauksisa ja remontoinneissa Lahdesa ja lähikunnissa. Teemme huopakattoremontit niin pienempiin kuin isompiinkin kohteisiin, sekä rullahuovasta tai palahuovasta.

Huopakaton normaali käyttöikä on n.20-30 vuotta riippuen paljon sääoloista ja kuinka laadukkaasti se on tehty. Lahdessa suosittelemme tarkastuttamaan ainakin 1990-luvun alun ja sitä ennen tehtyjen huopakattojen kunnon. 

Ota yhteyttä ja varaa ilmainen kartoituskäynti. Saat asiantuntijan paikalle kartoittamaan katon kunnon ja uudistustarpeet.

Soita

+358 44 796 7177

Jätä tarjouspyyntö

Miksi huopakattoremontti kannattaa tehdä?

Huopa on suosittu kattomateriaali sen helppoudesta, kestävyydestä ja äänieristävyydestä johtuen. Huopakattojen käyttöikäkin tulee kuitenkin vastaan, jolloin se ei enää palvele tarkoitustaan. 

Rikkinäinen ja pahimmassa tapauksessa vuotava huopakatto on iso stressin aihe ja voi pahimmassa tapauksessa vaurioittaa koko talon rakenteita. 

Siksi suosittelemme teettämään huopakaton korjauksen hyvissä ajoin.

Hyödyt huopakattoremonstista esimerkiksi näistä syistä:

 1. Pitkäikäisyys: Uusi huopakatto kestää ja luo mielenrauhaa jälleen useita vuosikymmeniä, kun se asennetaan laadukkaasti.
 2. Vältyt pahemmilta remonteilta: Hyvissä ajoin tehty huopakaton remontti voi säästää sinut esimerkiksi rakenteiden ja eristeiden uusimiselta.
 3. Arvon lisäys: Hyväkuntoinen ja moderni katto lisää kiinteistösi arvoa, mikä on hyödyllistä, jos suunnittelet myyväsi kotiasi tulevaisuudessa.
 4. Ulkonäkö ja estetiikka: Vanhan huopakaton tunnistaa kuluneesta ja kulahtaneesta väristä. Korjattu ja uusittu huopakatto näyttää huomattavasti paremmalta kuin vanha ja kulunut.
 5. Vähäinen huollon tarve: Huopakatot ovat tunnettuja vähäisestä huollon tarpeestaan. Ne kestävät sääolosuhteita hyvin.

Varaa maksuton kuntokartoitus huopakatollesi Lahdessa

Varaa maksuton kuntokartoitus ja saat nopealla aikataululla ammattilaisen katsomaan kunnostustarpeet. Ennen remonttia on hyvä ymmärtää mitä kaikkea huopakatollasi voi olla kunnostamisen tarpeita.

Huopakaton kuntoarvio antaa sinulle hyvän käsityksen mitä remontissa tulisi tehdä ja auttaa sinua tekemään lopullisen päätöksen bitumihuopakaton korjauksesta. Arviokäynnin yhteydessä yleensä selviää, voiko uuden katon tehdä esimerkiksi vanhan huovan päälle vai pitääkö vanha purkaa alta kokonaan pois.

Huopakaton korjaus Lahti

Milloin huopakattoremontti on syytä aloittaa?

Huopakaton remontin merkit ovat yleensä melko selviä, mutta ei kaikki. Bitumihuopakattoremontti on syytä tehdä, kun seuraavia merkkejä ilmenee:

  1. Ikä: Huopakattojen käyttöikä vaihtelee yleensä 20–30 vuoden välillä riippuen materiaalin laadusta, asennuksen oikeellisuudesta ja sääolosuhteista. Jos kattosi on lähellä tai ylittänyt tämän ikärajauksen, on remontin harkitseminen ajankohtaista.

  2. Kulumisen merkit: Jos huomaat katolla bitumin halkeamia, repeämiä tai muita kulumisen merkkejä, se on selvä indikaattori siitä, että katto tarvitsee korjausta tai uusimista.

  3. Vuodot ja kosteusvauriot: Mikäli katto vuotaa tai sisätiloissa on havaittavissa kosteusvaurioita, kuten homeen muodostumista tai maalin kupruilua, on remontti tarpeen. Vuodot voivat aiheuttaa merkittäviä vahinkoja rakenteille ja sisätiloille.

  4. Läpivientien ja kattotarvikkeiden kunto: Jos katon läpivientien, kuten ilmanvaihtoputkien, savupiippujen tai tuuletusventtiilien tiivistykset ovat vaurioituneet tai kuluneet, ne voivat olla vuotojen lähde. Myös näiden osien kunto on tärkeää tarkastaa säännöllisesti.

  5. Kattomateriaalin kupruilu tai irtoaminen: Jos huopakatto alkaa kupruilla tai materiaali irtoilee alustastaan, se voi viitata alusrakenteiden kosteusvaurioihin tai asennusvirheisiin.

  6. Sammal ja leväkasvustot: Vaikka sammal ja levät eivät suoraan vahingoita huopakattoa, ne voivat pidättää kosteutta, mikä pitkällä aikavälillä voi edistää katon ennenaikaista kulumista ja vaurioitumista. Säännöllinen pesu ja putsaus on huopakatolle tärkeää.

  7. Energiatehokkuus: Vanhemmat kattomateriaalit ja -rakenteet eivät välttämättä ole yhtä energiatehokkaita kuin nykyaikaiset ratkaisut. Jos haluat parantaa kotisi energiatehokkuutta, kattoremontti voi olla hyvä tilaisuus päivittää katon eristystä ja materiaaleja.

Huopakattoremontin toteutus

Koko remontin prosessi käsittää monia eri vaiheita. Huopakattoremontin toteutus aloitetaan aina kuntokartoituksella, jotta päästään käsiksi itse ongelmaan ja pystytään tekemään suunnitelma katon korjauksesta.

Olennaisia kysymyksiä, mitä talon omistajien tulee miettiä kuntokartoituksen jälkeen on:

 • Halutaanko huopakatto korjata uudella huovalla?
 • Halutaanko huopakatto uudistaa vaihtamalla se tiilikattoon tai peltikattoon?

Riippuen miten vastaat näihin kysymyksiin, vaiktutaa ratkaisevasti miten remontti toteutetaan. 

Uusi huopakatto vanhan päälle

Jos huopakatto ei ole täysin entinen ja repeillyt pahasti ja alla olevat rakenteet ovat vielä suht hyvässä kunnossa, voidaan uusi huopakatto asentaa vanhan päälle. 

Jos taas vanha huopa on hyvin huonossa kunnossa ja esimerkiksi katto pettää jalan alle siihen astuttaessa, tai on nähtävissä selkeitä kosteusvaurioita, on syytä purkaa vanha alta kokonaan pois.

Miten uusi huopakatto tehdään vanhan päälle?

Uuden huopakaton asennus vanhan päälle

Jos arviomme kertoo, että vanha katto on tarpeeksi hyvässä kunnossa, voidaan uusi huopakatto tehdä vanhan päälle.

Uusi huopakatto tehdään seuraavasti tässä tapauksessa:

 1. Vanha huopakatto putsataan
 2. Asennetaan homesuojatut korokelaudat vanhan huovan päälle
 3. Korokelaudan päälle asennetaan uusi aluskate
 4. Asennetaan aluskatteen päälle uudet homesuojatut laudat tuuletusta varten
 5. Tehdään tuuletuslautojen päälle uudet ruoteet
 6. Ruoteiden päälle asennetaan uusi kattohuopa

Huopakattoremontin hinta Lahdessa

Mitä maksaa huopakattoremontti Lahdessa? Huopakattoremontin hinta voi olla n. 10 000€ – 25 000€. 

Huopakattoremontin hinta vaihtelee tapauskohtaisesti. Tarkka hinta määräytyy aina kohteen ja sen korjaustarpeiden mukaan. Saat tarkan hinnan tarjouksessa arviokäynnin päätteeksi.

Huopakattoremontin hintaan vaikuttaa katon pinta-ala, käytettävät materiaalit ja niiden määrä, katon muoto ja asennusolosuhteet, uudistustarpeet kuten mahdolliset lisäeristykset.

Saat kauttamme aina tarkan hinnan ja huopakaton remontin avaimet käteen-pakettina. Me toteutamme niin suunnittelun, toteutuksen kuin loppusiivouksen. Muista, että laadukas työ ja materiaalit ovat sijoitus kotisi tulevaisuuteen.

Kotitalousvähennys

Voit vaikuttaa merkittävästi lopulliseen remontin hintaan kotitalousvähennyksellä. Kaikista kattoremonteista, mukaanlukien huopakatot, voit saada kotitalousvähennystä 40% työn hinnasta.

Kotitalousvähennyksen maksimimäärä per henkilö on 2250€ vuodessa 100€ omavastuulla. Huopakaton korjaukseen voi käyttää kotitalouden molempien henkilöiden vähennyksen, eli yhteensä 4500€. 

Jos työn osuus on esimerkiksi 10 000€, voit saada kotitalousvähennystä 40% eli 4000€. Saat aina tarjouksen yhteydessä tarkan kotitalousvähennyslaskelman.

Lisätiedot kotitalousvähennyksestä verottajan sivuilta.

Huopakaton korjaus Lahti - pyydä tarjous!

Jos huopakattosi Lahdessa kaipaa korjausta, älä epäröi ottaa yhteyttä. Saat kauttamme kattavan kuntoarvion sekä tarjouksen kattoremontista. Täysi palvelu sisältää:

 • Kattavan tarkastuksen: Selvitämme katon kunnon ja tunnistamme korjattavat alueet.
 • Räätälöidyt ratkaisut: Ehdotamme parhaita korjausvaihtoehtoja kattosi tarpeiden mukaan.
 • Selkeä hinnoittelu: Tarjoamme läpinäkyvän hinnoittelun ilman piilokustannuksia.
 • Laadukas toteutus: Varmistamme, että korjaustyö tehdään korkeimpien standardien mukaisesti alusta loppuun avaimet käteen – periaatteella.

Usein kysytyt kysymykset

Huopakattoremontin kesto riippuu työn laajuudesta ja olosuhteista. Tyypillisesti kuitenkin huopakattoremontti kestää muutamasta päivästä reiluun viikkoon.

Hyvin tehty huopakaton remontti voi merkittävästi lisätä kotisi arvoa. Uusi ja kestävä huopakatto on kiinteistölle arvokas, sillä potentiaalisen ostajan ei tarvitse siitä murehtia ja usein ostajat ovat valmiita maksamaan korjatuista kohteista korkeamman hinnan.

Huopakatto maksaa asennettuna n. 10 000€ – 25 000€ yleisimmin. 

Palahuopa sopii kattomateriaalina omakotitaloihin, mökkeihin ja pienempiin rakennuksiin. Palahuopa on myös kätevämpi ja joustavampi asentaa, joten se sopii myös monimuotoisempiin kattoihin.

Rullahuopa taas sopii parhaiten tasakattoihin ja laajoihin pinta-aloihin. Rullahuopaa käytetään esimerkiksi teollisuusrakennusten huopakatoissa.